An independent Franco-Benelux publication
  • Nederlands
  • Français
An independent international publication
  • English
You are here:News»Sikkens Wood Coatings heeft zijn look vernieuwd en het productassortiment uitgebreid
Wednesday, 03 May 2023 15:31

Sikkens Wood Coatings heeft zijn look vernieuwd en het productassortiment uitgebreid

Toonaangevend merk in EMEA lanceert nieuwe look en breidt productaanbod uit met industriële coatings voor binnentoepassingen.

Sikkens Wood Coatings, onderdeel van AkzoNobel, viert 2023 in stijl met een opgefriste uitstraling en de uitbreiding van zijn portfolio met professionele coatings voor binnentoepassingen.

Het in 1792 opgerichte merk krijgt een modernere, dynamische uitstraling dat past bij de markt voor industriële coatings van vandaag en het vertrouwde assortiment met oplossingen voor exterieure toepassingen wordt uitgebreid met producten voor binnentoepassingen. Hierdoor kan Sikkens Wood Coatings nu zowel zijn distributiepartners als eindafnemers met een doelgericht assortiment een one-stop-shop oplossing bieden die aan de meeste vereisten voor industriële houtcoatings beantwoordt.

In de loop van 2023 zullen deze veranderingen in Europa, Afrika en het Midden-Oosten worden uitgerold. "Deze nieuwe strategie is een belangrijke stap voorwaarts voor Sikkens Wood Coatings” aldus Chris Bradford, Marketing Director, Industrial Coatings, AkzoNobel. Door het Sikkens Wood Coatings assortiment met coatings voor binnentoepassingen uit te breiden, bouwen we voort op de bestaande sterke punten van een vertrouwd merk, waarbij we het tegelijk een frissere, dynamische uitstraling geven en positioneren voor aanhoudende groei in de komende jaren."

"Deze investering is een belangrijke en gedenkwaardige gelegenheid in de geschiedenis van ons merk. We verheugen ons op de introductie van de producten en de opgefriste look bij onze klanten, die we ook in de toekomst krachtig blijven ondersteunen,” zei Alan Hall, Regional Commercial Director, Wood Coatings, EMEA, AkzoNobel.

Het assortiment voor binnentoepassingen bestaat uit producten uit de reeks AkzoNobel Wood Coatings die inmiddels de naam Sikkens Wood Coatings dragen. Klanten die deze producten via distributeurs afnemen zijn wellicht al bekend met de nieuwe productnamen van de reeks, waardoor de overgang makkelijker wordt.

"Onze klanten kunnen nu op één plek alle vertrouwde producten vinden van Sikkens Wood Coatings - voor zowel buiten- als binnentoepassingen - die ze nodig hebben. Om het pakket compleet te maken hebben we bovendien een spannende, opgefriste website, een portal voor distributeurs, merkvideo's, een complete catalogus met de volledige categorie binnentoepassingen en een groot aantal andere tools gelanceerd, allemaal met de strakke, opgefriste uitstraling en gevoel van ons merk. Deze aanvullingen zijn met de grootste zorg gecreëerd om onze klanten bij hun dagelijkse activiteiten te ondersteunen en om toegevoegde waarde te bieden. We kijken er naar uit om onze klanten in deze volgende fase in de rijke geschiedenis van Sikkens Wood Coatings te blijven ondersteunen,” zei Sarah Skinner, Regional Product Marketing Manager, Wood Coatings EMEA, AkzoNobel.